NHL: Vier goals in vier minuten leiden Wild langs Hurricanes

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL heeft de Minnesota Wild een flink pak slaag uitgedeeld. De Carolina Hurricanes werden in krap vier minuten tijd omver geblazen door de thuisploeg, die met een 1-0 voorsprong aan de tweede periode begon.

In die periode trof Nino Niederreiter al na 23 seconden doel, exact twee minuten later gevolgd door Zach Parise. Daniel Winnik voegde er een goede minuut later nog een goal aan toe en Eric Staal - in de eerste periode al trefzeker - tekende binnen vier minuten na het begin van de periode voor de 5-0. De Canes konden in de derde periode wel iets terugdoen, maar verder dan 6-2 kwamen ze niet.

De avond stond verder in het teken van hattricks. Brad Marchand leidde de Boston Bruins in overtime langs de Detroit Red Wings, waarbij zijn 6-5 zijn hattrick compleet maakte. Bij de Winnipeg Jets was het de pas 19-jarige Fin Patrick Laine die zijn ploeg met een hattrick naar een 0-3 zege bij de New York Rangers hielp, terwijl Nick Bjugstad met een hattrick niet kon voorkomen dat de Florida Panthers na overtime verloren bij de Tampa Bay Lightning.

Uitslagen NHL dinsdag
Boston Bruins - Detroit Red Wings 6-5 OT
Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights 4-1
New Jersey Devils - Montreal Canadiens 6-4
New York Rangers - Winnipeg Jets 0-3
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 5-4 OT
Minnesota Wild - Carolina Hurricanes 6-2
Nashville Predators - Dallas Stars 2-0
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 2-1 OT
Anaheim Ducks - Washington Capitals 4-0

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)