Fortuna klopt MVV in Limburgse derby en pakt weer eens drie punten

Na zes opeenvolgende wedstrijden zonder zege, heeft Fortuna Sittard in de Jupiler League eindelijk weer eens drie punten gepakt. In eigen huis werd de Limburgse derby tegen MVV Maastricht met 3-0 gewonnen.

Het duurde even voor Fortuna een eerste kans afmaakte, maar op slag van rust was het raak en dat was gelijk een lekkere: Djibril Dianessy trok naar binnen en schoot de bal heerlijk in de kruising.

Lisandro Semedo trapte een penalty binnen na een dik uur, waarna Shermar Martina vanaf elf meter verzuimde om MVV vijf minuten voor tijd nog hoop te bieden door de bal hoog over het doel te knallen.

Niet veel later kreeg Martina ook nog eens een directe rode kaart, waar Fortuna dan nog weer van profiteerde: Stefan Askovski zette de 3-0 eindstand op de borden.

Met 49 punten na 27 wedstrijden staat Fortuna op de derde plek, één punt voor Telstar en vier achter N.E.C. Nijmegen. Jong Ajax staat met 55 punten bovenaan.