Hockeyers Kampong en Oranje-Rood hervatten seizoen met ruime zege

Door vier afgelastingen werden zondagmiddag slechts twee duels gespeeld in de Hoofdklasse van het Nederlandse mannenhockey. Kampong, de regerend landskampioen en huidig koploper in de competitie, won in deze eerste speelronde na de winterstop van promovendus SCHC. In Bilthoven werd het 0-7. Honderd kilometer verderop in Eindhoven won grootmacht Oranje-Rood met 4-0 van hekkensluiter hdm.

SCHC - Kampong (0-7)
Het nog altijd ongeslagen Kampong had in de 'Stichtse Derby' weinig moeite met SCHC. Al in de vierde minuut nam de regerend landskampioen de leiding dankzij een typische spitsengoal van Constantijn Jonker. Toen Martijn Havenga tegen het einde van de eerste helft de 0-2 op het scorebord schoot, bleek SCHC verslagen en een afstraffing in de maak. De Utrechters liepen in de tweede helft dankzij wederom Jonker (2x), Philip Meulenbroek (2x) en Bjorn Kellerman eenvoudig uit naar een klinkende 0-7 overwinning.

4' 0-1 Constantijn Jonker
34' 0-2 (sc) Martijn Havenga
47' 0-3 Constantijn Jonker
50' 0-4 Philip Meulenbroek
52' 0-5 (sc) Philip Meulenbroek
62' 0-6 Constantijn Jonker
63' 0-7 Bjorn Kellerman

Oranje-Rood - HDM (4-0)
Voor de winterstop nog wist hdm te stunten tegen Oranje-Rood door met 4-4 gelijk te spelen. Tot en met de dag van vandaag is dat het enige door hdm vergaarde punt dit seizoen, want op bezoek in Eindhoven ging de Haagse formatie kansloos onderuit met 4-0. Dankzij deze overwinning klimt Oranje-Rood van de vierde naar de derde plek op de ranglijst. Wel met één wedstrijd meer gespeeld dan de huidige nummer vier, Amsterdam.

6' 1-0 (sc) Rashid Mehmood
14' 2-0 Jelle Galema
34' 3-0 Thomas Briels
61' 4-0 Niek van der Schoot

Afgelastingen
Amsterdam – Den Bosch
Bloemendaal – Almere
Pinoké – HGC
Tilburg – Rotterdam