Advocaat over Sneijder: "Wat een carrière, geweldig"

Dick Advocaat is lovend over Wesley Sneijder, die zondag zijn afscheid als Oranje-international aankondigde.

"Het is een keuze die de bondscoach en Wesley gemaakt hebben. Hij is een fantastische voetballer. Ik denk dat Wes ook wel begrijpt dat Ronald met een nieuw elftal gaat spelen", zegt Advocaat tegen FOX Sports. "Hij had het zelf ook wel verwacht, dat liet hij ook wel blijken in de media. Niemand haalt hem meer in."

De 33-jarige Sneijder is met 133 wedstrijden recordinternational van het Nederlands elftal. Advocaat liet hem ooit debuteren en ook zijn laatste interland speelde de routinier onder leiding van de huidige Sparta-coach. "Wat een carrière, geweldig. Hij is een echte prof, tegen wie je wel wat kan zeggen. Of ik er zo'n speler bij zou willen hebben bij Sparta? Zo'n speler wel", lacht Advocaat.

Ook Bert van Marwijk begrijpt wel waarom Sneijder bezoek heeft gehad van Koeman. "Dat getuigt van respect. Hij heeft dat openlijk met hem besproken. Ik snap heel goed dat Koeman met een schone lei wil beginnen. Dit is hét moment daarvoor", zei de voormalige bondscoach in gesprek met Voetbal International.