Hordenloper Pozzi pakt wereldtitel voor eigen publiek

Hordenloper Koen Smet heeft zich op de wereldkampioenschappen indoor in het Britse Birmingham niet kunnen plaatsen voor de finale van de 60 meter horden. De 25-jarige, van een zware depressie teruggekeerde Nederlander strandde in de halve eindstrijd.

Een plek bij de beste twee in de halve finales was nodig om rechtstreeks door te mogen naar de finale. Met een tijd van 7,69 seconden, 0,05 boven zijn persoonlijk record, kwam Smet als vijfde over de finish en dus kon hij ook niet meer door als een van de twee snelste verliezers.

Update 18.50 uur
Milan Trajkovic uit Cyprus leek kans op een medaille te maken, maar na een valse start werd hij gediskwalificeerd. Dat kon het publiek na afloop weinig schelen, want de aanvoerder van de Britse atletiekploeg, Andrew Pozzi, snelde in 7,46 seconden naar het goud.

De lang door blessures geplaagde Europees indoorkampioen Pozzi bleek in de finale één honderdste van een seconde sneller dan de Amerikaan Jarret Eaton, terwijl de Fransman Aurel Manga met 7,54 het brons pakte.