Weghorst: "Ik hoop dat het gaat gebeuren"

Wout Weghorst hoopt woensdag het bericht te krijgen dat hij in de voorselectie van het Nederlands elftal zit. De AZ-speler heeft de ambitie.

"Woensdag maken ze de voorselectie bekend. Spannend. Ik hoop dat het gaat gebeuren", vertelt Weghorst in een interview met Recht uit Rotterdam. "Ik heb er alles aan gedaan. Dit seizoen gaat het hartstikke goed. Twintig goals in 28 wedstrijden. Ik hoop dat het genoeg is. Laten we het hopen, dan ben ik een heel blij mens."

In het gesprek wordt ook een mogelijke transfer naar Feyenoord besproken. "Je kunt de toekomst nooit voorspellen, maar Feyenoord is een mooie club. Maar met AZ doen we het hartstikke goed en staan we zelfs hoger. Dat het een mooie club is met fantastische supporters, lijkt me duidelijk. Feyenoord én Oranje? Dan focus ik me op Oranje. Dat heb ik enigszins in de hand. Wat de toekomst allemaal brengt, zullen we allemaal zien."

Weghorst neemt het met AZ in de finale van de KNVB Beker op tegen Feyenoord en aast op revanche nadat de fianle vorig seizoen tegen Vitesse verloren ging. "De beker is alles. Vorig jaar hebben we de finale niet gewonnen. Iedereen heeft me uitgelachen om de tranen die ik liet. Het is gewoon super pijnlijk geweest. Zoveel kansen krijg je niet om prijzen te winnen. We spelen niet bij Barcelona of Real Madrid, dus dit zijn heel mooie kansen."