Zeven opeenvolgende World Cup-titel voor skigrootheid Hirscher

Alpineskiër Marcel Hirscher heeft zijn voorheen nooit vertoonde dominantie in de sport nog een verlenging gegeven. De nog altijd maar 29-jarige Oostenrijker won in het Sloveense Kranjska Gora de slalom en daarmee was zijn zevende opeenvolgende eindzege in de World Cup een feit.

Hirscher was in de eerste run al veruit de beste en zoals wel vaker was de Noor Henrik Kristoffersen degene die het dichtst in de buurt bleef. Hij gaf 0,82 seconden toe, terwijl verder alleen olympisch kampioen André Myhrer (+0,99) binnen een seconde bleef.

In de tweede run sloegen de Zwitsers een forse slag. Sandro Simonet steeg van de 24e naar de achtste plek, veruit zijn beste resultaat ooit, terwijl Marc Rochat van dertien naar zes steeg, ook zijn beste resultaat ooit.

Ramon Zenhäusern sloeg de grootste slag van allemaal: van de tiende plek na run één naar de derde stek op het eindresultaat, nadat Myhrer er een dramatische run van maakte. Doppelmeter gaf 1,61 seconden toe op winnaar Hirscher, die Kristoffersen op 1,21 tellen zette.

Met zijn zege is voor Hirscher de zevende opeenvolgende eindzege in de algemene World Cup anderhalve week voor het einde van het seizoen al een feit, terwijl hij op de slalom zijn vijfde eindzege bij mocht schrijven.