Van der Gaag neemt afscheid van Excelsior

Excelsior moet nog zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Mitchell van der Gaag gaat de club na twee seizoenen verlaten.

De 46-jarige trainer beschikt over een aflopend contract en heeft besloten zijn contract niet te verlengen. "Wij waren graag nog minimaal een jaar met Mitchell doorgegaan, maar uiteraard respecteren wij zijn keuze", vertelt algemeen directeur Ferry de Haan op de officiële website van Excelsior.

"Ik vind het vooral heel jammer dat hij vertrekt, maar wij hopen dat hij zijn ambities kan waarmaken. Ons doel voor de komende maanden is om het seizoen gezamenlijk zo goed mogelijk af te maken en met Excelsior historie te schrijven."

Van der Gaag kijkt terug op een hele mooie periode bij Excelsior. "Het besluit om te vertrekken was niet makkelijk voor mij, maar ik ben na dit seizoen toe aan een nieuwe uitdaging. Ik zou graag nog eens in het buitenland aan de slag gaan, maar op dit moment weet ik nog niet waar mijn toekomst ligt."

De in Zutphen geboren trainer eindigde in zijn eerste seizoen bij de Rotterdammers twaalfde in de Eredivisie en dit seizoen ligt handhaving voor het grijpen. Na 26 wedstrijden staat de ploeg twaalfde met 32 punten, vijftien punten boven de nacompetitiestreep.