Triatlete Klamer opent seizoen met eerste zege in topkampioenschap

Triatlete Rachel Klamer is heerlijk begonnen aan het nieuwe seizoen. In Abu Dhabi won de 27-jarige Nederlandse de openingswedstrijd van de ITU World Triathlon Series, de cyclus die aan het einde van het seizoen de wereldkampioen oplevert.

Na de 750 meter zwemmen zat Klamer in een groep met vijf atletes en na de ruim twintig kilometer wielrennen bleven alleen Klamer en de Engelse Jessica Learmonth over. De Europees kampioene werd in de slotfase van de vijf kilometer hardlopen gelost door Klamer, die solo over de streep kwam en zo voor het eerst in haar carrière een World Series-wedstrijd won. Maya Kingma eindigde als 32e, Maaike Caelers finishte niet.

De Zuid-Afrikaan Henri Schoeman won bij de mannen. Hij bouwde een keurige voorsprong op bij het zwemmen, hield stand in het wielrennen en legde het hardloopparcours precies snel genoeg af om enkele seconden voorsprong over te houden op de Spanjaard Mario Mola. De Fransman Luis Vincent werd p een ruime twintig seconden derde, Marco van der Stel werd namens Nederland dertigste.