Uitslag Excelsior - AZ

AZ heeft zaterdagavond een nipte zege geboekt op bezoek bij Excelsior. De Alkmaarders wonnen met 1-2 in Rotterdam.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was er voor de thuisploeg, waar Marco Bizot redding bracht op een inzet van Ali Messaoud. Guus Til wacht dichtbij de 0-1 voor AZ, maar schoot op de paal. De gasten brak na negentien minuten spelen de ban. Een voorzet van Alireza Jahanbakhsh werd door Theo Zwarthoed in zijn eigen doel gewerkt.

Op slag van rust kwamen de Alkmaarders ook op 0-2, Jahanbakhsh was de gevierde man voor de ploeg van John van den Brom. Na rust ging Excelsior op jacht naar de aansluitingstreffer en Wout Weghorst voorkwam de 1-2 van Jurgen Mattheij door de bal van de lijn te halen.

Toch zou de verdiende 1-2 volgen. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Messaoud op aangegeven van Levi Garcia fraai raak. Excelsior ging op jacht naar meer en kreeg via Ryan Koolwijk en Luigi Bruins twee schietmogelijkheden, maar hun schoten werden gered door Bizot en gekraakt in de verdediging van AZ. De Alkmaarders hielden in de slotminuten stand en wonnen.

Excelsior

1 - 2

AZ

64' Messaoud    19/ed' Zwarthoed