FOK! Wat een weer: doorzettende dooi

Vanmorgen is het op veel plaatsen nevelig en loopt de temperatuur uiteen van -4°C in het noordoosten tot iets boven het vriespunt in het uiterste zuiden. Verder hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen en is het overal droog. Later in de middag en vanavond gaat het van het zuiden uit regenen. De temperatuur loopt op naar 6°C in het noorden tot lokaal 12 graden in het zuidoosten. Op de Wadden, langs de randen van het IJsselmeer en andere grote wateroppervlakten blijft de temperatuur flink achter vanwege het aanwezige ijs, maxima hier slechts 2 a 3°C. De wind wordt overal zuidoost en is overwegend matig.

Komende nacht wordt het weer droog en zijn er enkele opklaringen. De temperatuur daalt naar 2 a 3°C. Door opvriezing van natte weggedeelten zou het lokaal glad kunnen worden. De wind draait naar zuid en is matig, aan zee vrij krachtig.

Maandag is er naast bewolking ook geregeld ruimte voor de zon en het blijft droog. De temperatuur is vergelijkbaar met vandaag. Er staat een matige zuidelijke wind, later in de middag wordt de wind oostelijk. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Een besneeuwde boom in Dordrecht  (Foto: Iteejer)
Een besneeuwde boom in Dordrecht (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!