Jonge Russische klopt snowboardster Ledecka

In het Turkse Kayseri hebben de heren en dames snowboarders zich zaterdag gemeld voor het vervolg van de World Cup op de parallelreuzenslalom. Dat leverde bij de dames een verrassing op, want olympisch kampioene Ester Ledecka won niet.

De Tsjechische kende vorige maand de week van haar leven, met olympisch goud op de super-G in het alpineskiën en op de parallelreuzenslalom in het snowboarden. Internationaal werd de 22-jarige Ledecka ineens een ster, ze schreef immers geschiedenis, maar in Kayseri stond ze er gewoon weer.

Op weg naar de finale had Ledecka het alleen wat lastig met Daniela Ulbing uit Oostenrijk, waarna ze in de eindstrijd tegenover Milena Bykova stond. Niemand had de 20-jarige Russische partij kunnen bieden en dat lukte Ledecka ook niet.

Bykova kon zo haar eerste World Cup-overwinning noteren, terwijl Ledecka haar leiding in het klassement verstevigde. Ulbing pakte de derde plek door de Russische Ekaterina Tudegesheva in de kleine finale te verslaan.

Bij de mannen was Stefan Baumeister de beste. De Duitser boekte zijn tweede World Cup-overwinning door de Italiaan Edwin Coratti te verslaan - Coratti haalde in de finale de finish niet. De Sloveen Tim Mastnak werd derde, nadat landgenoot Rok Marguc in de kleine finale onderuit ging.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

De mannenfinale (Bron: YouTube)