Oostenrijkse boardercrossers pakken 1-2'tje, Samkova wint bij vrouwen

In het Spaanse La Molina is ook voor de snowboardcrossers het World Cup-seizoen weer hervat, na de Olympische Spelen. Olympisch kampioen Pierre Vaultier haalde de finale niet en werd zesde, bij de dames werd olympisch kampioene Michela Moioli na een val vroegtijdig uitgeschakeld.

Alessandro Hämmerle uit Oostenrijk nam in de mannenfinale gelijk de leiding, gevolgd door zijn landgenoot Hanno Douschan. Daarachter reed Emanuel Perathoner op de derde plek, maar de Italiaan raakte Douschan's board aan en ging onderuit, waarbij hij de Duitse Paul Berg mee nam. Hämmerle won het Oostenrijkse duel om de winst, Perathoner stond als eerste van de gevallenen op en eindigde achter Douschan als derde.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

De vrouwenfinale leverde gelijk al de koppositie op voor favoriete Eva Samkova. De Tsjechische kreeg Nelly Moenne-Loccoz achter zich aan, maar de Française kon niet voor een bedreiging zorgen en werd achter Samkova tweede. De strijd om plek drie werd gewonnen door Charlotte Bankes: de Française ging in de laatste bocht samen met Raffaella Brutto onderuit, maar Bankes stapte sneller weer op haar board en finishte zo als derde.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)