Schalke wint en pakt tweede plek in Bundesliga; De Guzman belangrijk bij Frankfurt

Schalke 04 heeft zaterdagmiddag een 1-0 zege geboekt in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC. Eintracht Frankfurt maakte ook geen fout.

Schalke 04 - Hertha BSC 1-0
Bij de gasten was er een basisplek voor Karim Rekik en stond ook oud-Feyenoord Salomon Kalou aan de aftrap. De thuisploeg wist dat het bij een zege de tweede plek in de Bundesliga over zou nemen kwam na 37 minuten spelen op voorsprong. Op aangeven van Franco Di Santo maakt Marko Pjaca de 1-0. Het bleek direct de enige treffer van de wedstrijd te zijn.

Eintracht Frankfurt - Hannover 96 1-0
Met Jonathan de Guzman en Sébastien Haller in de basis nam Frankfurt na 39 minuten spelen de voorsprong. De Guzman stond aan de basis van de 1-0 van Danny da Costa. Het was de tweede assist voor de Nederlander, die voor het eerst sinds 27 oktober weer zijn opwachting maakte in de Bundesliga.

Frankfurt hield gedurende de wedstrijd de controle, maar gescoord werd er niet meer. De ploeg bezet na 25 wedstrijden de derde plek in de Bundesliga.

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 1-2
Aan de aftrap in de Volkswagen Arena stonden twee Nederlanders bij de thuisploeg: Paul Verhaegh en Jeffrey Bruma en zat Riechedly Bazoer op de bank. Na een half uur spelen namen de gasten een voorsprong. Lucas Alario benutte een toegekende strafschop.

Twaalf minuten voor tijd leek Leverkusen de wedstrijd te beslissen nadat invaller Julian Brandt de 0-2 maakte. Wolfsburg kwam echter een minuut later al weer terug via Admir Mehmedi, die trefzeker was tegen zijn oude ploeg: 1-2. Wolfsburg, waar Bazoer acht minuten voor tijd inviel, ging de laatste minuten nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar deze zou niet meer vallen. William werd nog weggestuurd in de laatste minuten bij de thuisploeg. Wolfsburg blijft vijftiende, Leverkusen staat vijfde.