Kluivert: "Ik wil zeker bij Ajax blijven"

Justin Kluivert sprak zich onlangs ambitieus uit over zijn toekomst, maar nu kijkt het talent wat minder ver vooruit en wil hij langer door bij Ajax.

"Ik zou op dit moment al naar een topclub kunnen gaan", stelde Kluivert enkele weken terug in gesprek met ELF Voetbal. "De absolute top bestaat uit vijf à zes clubs. En die top wil ik stap voor stap bereiken. Ik wil geen dingen overslaan. Maar ik wil wel een speler worden die uiteindelijk voor 160 miljoen naar Barça, Real of een van die andere topclubs gaat."

Voor de camera van FOX Sports is de rechtsbuiten wat meer voorzichtig. "Ja, tuurlijk. Ik wil hier zeker weten blijven. Ook na 2019", aldus Kluivert. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zei deze week dat de onderhandelingen met Ajax over een nieuw contract goed verlopen. "Ik spreek Raiola wel regelmatig. Hoe het ervoor staat? Dat houden we voor onszelf."

"Ik weet echt niet wanneer er witte rook is. Wat ik zeg: we houden het voor onszelf. Ajax weet het en wij weten het ook. Dat zijn de mensen die het moeten weten. Voor de rest niemand." De 18-jarige Kluivert was dit seizoen goed voor zeven goals en vier assists in 26 wedstrijden van Ajax.

Kluivert: "Ik wil zeker bij Ajax blijven" (Pro Shots / Erwin Spek)
Kluivert: "Ik wil zeker bij Ajax blijven" (Pro Shots / Erwin Spek)