Voorjaarsupdate Xbox One brengt 1440p-resolutie en controller sharing

Microsoft heeft de features uiteengezet die zijn inbegrepen bij de 'spring update' dit jaar. De meest opvallende zijn de ondersteuning voor 1440p-schermen en een uitbreiding van de streamingapplicatie Mixer.

De ondersteuning van de QHD-resolutie (2560x1440) geldt alleen voor Xbox One S en Xbox One X. Eerder werd al bekend dat de Xbox One X (native) ondersteuning zou gaan bieden voor voor 1440p-monitoren. 1440p is onder pc-gamers al een erg populaire middenweg-resolutie voor de mensen die niet meteen van 1080p de overstap naar 4K kunnen of willen maken.

Een andere opvallende feature is de uitbreiding van de Mixer-app, waarmee gamestreaming nog een stuk interactiever wordt. De nieuwe feature biedt controller sharing, waarbij streamers de mogelijkheid krijgen om kijkers mee te laten spelen via een controller-overlay op het scherm of door simpelweg hun eigen controller op de pc aan te sluiten.

Verder worden er verbeteringen beloofd voor de Microsoft Edge webbrowser, met een user interface toegespitst op gebruik met een controller. Daarnaast wordt Edge verder geïntegreerd in het besturingssysteem op de Xbox One, met nu ook de mogelijkheid om bestanden te up- en te downloaden via de File Explorer.

Een andere noemenswaardige verbetering is te vinden op het gebied van geluid, met meer finetune-mogelijkheden om balans aan te brengen tussen bijvoorbeeld gamegeluiden en achtergrondgeluiden. Tenslotte komt er ook een nieuwe sectie onder de "My Games & Apps"-categorie, speciaal voor Xbox Live Gold-houders. Via deze pagina kunnen gamers bijvoorbeeld meteen de maandelijkse gratis beschikbare games downloaden en installeren.