Van der Heijden positief: "In eigen Kuip zijn we favoriet"

Feyenoord heeft de finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. In De Kuip werd afgerekend met Willem II (3-0) en de Rotterdammers treffen AZ in de finale.

Feyenoord rekende na rust af met Willem II en kwam niet ernstig in gevaar: "We hadden wat goed te maken na zondag. Om het seizoen te redden is er nog maar een ding dat rest en dat is de bekerfinale halen en winnen. We hebben natuurlijk alles op alles gezet. Ik denk dat we vandaag twee maatjes te groot waren voor Willem II", zei de verdediger van Feyenoord na de wedstrijd.

Van der Heijden voelde geen druk voor de halve finale tegen Willem II. "Het gaf juist een soort boost. We waren al een beetje afgeschreven natuurlijk door de mindere resultaten de laatste tijd. Nu moesten we laten zien dat we toch nog een prijs kunnen pakken en er vol voor gaan. Dat hebben we vandaag gedaan."

Feyenoord speelde met veel wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV afgelopen weekend. Van der Heijden speelde die wedstrijd ook en lijkt niet ter discussie te staan voor de plek als centrale verdediger. "Dat is lekker. Ik voel vertrouwen en ik voel me goed. Dat is fijn na een lange blessuretijd, alleen jammer dat ik aanstaande zaterdag geschorst ben. Dat is een klein smetje, maar dat mag de pret niet drukken." De 29- jarige verdediger mist hierdoor het avondje NAC, zaterdagavond om kwart voor negen.

Feyenoord speelt na het landskampioenschap van vorig jaar eigenlijk nergens meer om in de competitie, maar toch is Van der Heijden gemotiveerd: "Als landskampioen moeten we onze huid zo duur mogelijk verkopen. We moeten er vol voor gaan. Misschien kunnen we het gat nog een beetje dichten en het verschil kleiner maken. Je weet het nooit. We kunnen nog een plekje stijgen en sowieso moeten we de competitie gebruiken om ons klaar te stomen voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de bekerfinale."

In de finale neemt Feyenoord het op tegen AZ, de ploeg die eerder op de avond met 4-0 afrekende met het FC Twente van Gertjan Verbeek. Ondanks de veel betere positie van de Alkmaarders op de ranglijst (derde) ziet de verdediger van Feyenoord de nummer vijf van de ranglijst als favoriet: "Ik denk wel dat we favoriet zijn in de eigen Kuip. We hebben een sterke selectie en als iedereen in vorm is en we geen blessures krijgen dan denk ik dat we hoge ogen gaan gooien."