Feyenoord naar finale na simpele zege

Feyenoord heeft dankzij een simpele zege op Willem II de finale van de KNVB beker bereikt. In een ijskoude Kuip werd er met 3-0 gewonnen.

Feyenoord begon enthousiast aan de wedstrijd en in de eerste twintig minuten waren er al vier kansen te noterern. De eerste drie werden niet benut maar uiteindelijk was het Steven Berghuis die de thuisclub op voorsprong zette. In de rest van de eerste helft werd niet meer gescoord maar bleef Feyenoord dominant.

In de tweede helft waren de Tilburgers dicht bij de gelijkmaker na een inzet Damil Dankerlui, maar een goede redding van Brad Jones voorkwam dat. Niet veel later verdubbelde Robin van Persie de score na een goed uitgevoerde counter. Het betekende het 300ste doelpunt uit zijn carrière. In de slotfase bepaalde Tonny Villhena de eindstand op 3-0.

In de finale neemt Feyenoord het op tegen AZ, dat eerder vanavond met 4-0 won van FC Twente.