AZ simpel via Twente naar bekerfinale

AZ heeft zich eenvoudig geplaatst voor de finale van de KNVB beker. De Alkmaarders wonnen in eigen huis in de halve eindstrijd met 4-0 van FC Twente, waardoor de ploeg van John van den Brom zich op mag gaan maken voor de eindstrijd in de Kuip.

Bij Twente begon de van een blessure teruggekeerde Oussama Assaidi in de basis, maar het hielp de Tukkers weinig. AZ nam direct het heft in handen en de eerste goede mogelijkheid werd gelijk een doelpunt. Jonas Svensson kwam goed door op rechts en legde terug op Guus Til die eenvoudig raak schoot. Daarna verzuimde AZ via Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst de marge te verdubbelen. Aan de andere kant was Assaidi gevaarlijk.

Na de pauze waren de Alkmaarders beter op schot. Oussama Idrissi leverde na een uur een prima voorzet af die door Weghorst gepromoveerd werd tot goal. Even later was Idrissi de afmaker toen Fredrik Midtsjø de bal panklaar legde. Twente kon er weinig tegenover stellen en het was dan ook Idrissi die met zijn tweede van de avond de Alkmaarders via een 4-0 zege naar de finale bracht.