Van Gaal houdt nog van Bayern: "Heel anders dan United"

Louis van Gaal draagt Bayern München nog steeds een warm hart toe, ondanks dat hij daar in 2011 werd ontslagen.

Van Gaal ging aan de slag in Beieren nadat hij met AZ in 2009 kampioen was geworden. In zijn eerste jaar in München werd Bayern kampioen en winnaar van de DFB Pokal. Bovendien haalde Van Gaal met zijn elftal de finale van de Champions League. In het tweede jaar ging het mis en moest hij in april 2011 zijn spullen pakken.

De oud-trainer van Ajax en het Nederlands elftal wijt zijn ontslag aan de verstoorde band met Uli Hoeness. "Zolang hij bij Bayern zit, zal ik daar niet werken. We hebben eens gesproken, maar dat gesprek verliep niet goed. Mijn vrouw zei dat ik weg moest gaan als het waar was wat in dat gesprek verteld werd", aldus Van Gaal in Bild.

"Philipp Lahm speelde eerst op links, maar ik stelde hem op als rechtsback", noemt hij als voorbeeld. "Ik kreeg een discussie met Hoeness, omdat hij Lahm op links wilde zien. Uiteindelijk heeft hij als rechtsback een fantastische carrière gehad." Bayern werd in 2011 derde in de Bundesliga, tien punten achter kampioen Borussia Dortmund.

"Natuurlijk houd ik nog van Bayern München", gaat Van Gaal verder. "Manchester United, mijn laatste club, is heel erg commercieel. Dat is behoorlijk anders in vergelijking met Bayern. Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge weten waar ze over praten. Voor hen is voetbal het belangrijkste en niet het geld, zoals bij United. Daarom houd ik van Bayern."