WK hockey 2018: Oranje in poule met Maleisië, Duitsland en Pakistan

De Wereldhockeybond FIH heeft vandaag het speelschema voor het WK hockey bij de mannen bekendgemaakt. De Oranje heren zijn tijdens het toernooi in het Indiase Bhubaneswar – van 28 november tot en met 16 december 2018 – ingedeeld in een poule met Maleisië, Duitsland en Pakistan als tegenstanders.

Oranje opent de jacht op hockeygoud op zaterdag 1 december met een groepswedstrijd tegen Maleisië. Daarna volgen in Groep D nog duels met Duitsland (woensdag 5 december) en Pakistan (zondag 9 december).

In totaal doen zestien landen eind dit jaar in Bhubaneswar een gooi naar de wereldtitel. Regerend wereldkampioen Australië start zijn titelverdediging in een poule met Engeland, Ierland en China.

Argentinië, de huidige nummer twee van de wereld, is ingedeeld in een poule met Nieuw-Zeeland, Spanje en Frankrijk. België, afgelopen jaar tijdens het EK in Nederland verliezend finalist tegen Nederland (2-4) neemt het in poule C op tegen India, Canada en Zuid-Afrika.

Dit jaar staat ook het WK voor vrouwen op de hockeykalender. Dit toernooi wordt van 21 juli tot en met 5 augustus op het Lee Valley Hockey and Tennis Centre in Londen gespeeld. De Oranje dames staan daar in de groepsfase tegenover Zuid-Korea, Italië en China.

Poules
Poule A: Argentinië, Nieuw-Zeeland, Spanje, Frankrijk
Poule B: Australië, Engeland, Ierland, China
Poule C: België, India, Canada, Zuid-Afrika
Poule D: Nederland, Duitsland, Maleisië, Pakistan