Napoli boekt eenvoudige zege tegen Cagliari

Napoli heeft maandagavond geen fout gemaakt in de Italiaanse titelstrijd. De koploper van de Serie A won met 5-0 van Cagliari.

Het laatste puntenverlies van Napoli in de Serie A dateerde van 10 december toen Fiorentina de Napolitanen in het San Paolo op 0-0 hielden. De ploeg van Maurizio Sarri wist op voorhand dat het voorsprong op nummer twee Juventus uit kon breiden tot vier punten, aangezien de wedstrijd van Juventus zondag tegen Atalanta Bergamo vanwege hevige sneeuwval werd afgelast.

De eerste 28 minuten van de wedstrijd leverde geen grote kansen op voor beide ploegen, maar na 29 minuten spelen werd de score geopend. Op aangeven van Allan schoot José María Callejón de bal tegen de touwen: 0-1. Het betekende de achtste treffer van de Spanjaard dit seizoen in de Serie A en in de laatste zeven wedstrijden was hij direct betrokken bij acht treffers. Nog voor rust leek de beslissing te volgen. Met een schot van dichtbij zette Dries Mertens de 0-2 op het scorebord. Het was voor de Belg zijn zesde doelpunt in de laatste zes competitiewedstrijden.

Na een uur spelen gooide aanvoerder Marek Hamsik de wedstrijd definitief in het slot. Met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied zorgde de middenvelder uit Slowakije voor de 0-3. Tien minuten later kreeg Lorenzo Insigne de mogelijkheid om de score vanaf de strafschopstip nog verder uit te breiden en faalde niet: 0-4. Dankzij treffer van de kleine Italiaan was de gehele voorhoede van de Napolitanen trefzeker. In de laatste officiële minuut bepaalde Mário Rui de eindstand op 0-5. De linksback krulde een vrije trap prachtig over de muur en liet Alessio Cragno voor de vijfde keer vissen.