Jong FC Utrecht in eigen huis te sterk voor Jong Ajax

Het duel tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax, de hekkensluiter en koploper van de Jupiler League, is maandagavond gewonnen door de thuisploeg.

NEC en Fortuna Sittard hadden vrijdag de punten gedeeld in een onderling duel (1-1) en dus wist Jong Ajax dat het bij een zege op vijf punten zou kunnen komen van de Nijmegenaren en op negen punten van de Limburgers.

De eerste kans van de wedstrijd was er voor de thuisploeg. Vanuit kansrijke positie stuitte Sylla Sow op Stan van Bladeren en de rebound van Rick van der Meer ging net naast. Toch wist Jong FC Utrecht na zestien minuten op voorsprong te komen. Vanaf een meter of 25 knalde Patrick Joosten de bal prachtig tegen de touwen: 1-0.

Via Mateo Cassierra kreeg Jong Ajax in de eerste helft de grootste mogelijkheid, maar zijn inzet eindigde op de lat. Na rust nam de druk van de ploeg van Michael Reiziger toe en de gelijkmaker kon uiteindelijk niet uitblijven. Met een schot via de binnenkant van de paal bracht Kaj Sierhuis beide ploegen op gelijke hoogte.

Toch konden de Amsterdammers niet doordrukken, want acht minuten na de gelijkmaker kwamen de Utrechters na 71 minuten wederom op voorsprong. Uit een scrimmage maakte Sow de 2-1. De thuisploeg wist de zege over de streep te trekken en won daarmee voor de vierde keer dit seizoen. Voor Jong Ajax betekende het de zesde nederlaag, maar het blijft koploper met twee punten voorsprong op nummer twee NEC.