Varkens in plaats van drugs

Van een lading drugsafval kijkt boswachter Willy van Schipstal uit Brabant niet meer op, zo blijkt uit een tweet die hij zaterdag plaatste. Wat er wél werd gevonden was een minivarken met vier biggetjes. Willy: "Belachelijk! Te vaak hebben we in de natuurterreinen van het Brabants Landschap afvaldumpingen, maar vrijdagmiddag vond iemand dit minivarken met 4 biggen schijnbaar ook afval en dumpte dit gezin op landgoed Tongelaar."

Volgens de boswachter moet het varken door mensen gedumpt zijn. Tegenover Omroep Brabant vertelt hij: "De zeug is supertam, je kunt merken dat ze mensen gewend is. Misschien wilden de eigenaren er vanaf en hebben ze de vijf dieren dus maar gedumpt in de natuur.”

De boswachter is van plan de dieren vandaag te vangen en onder te brengen op bijvoorbeeld een kinderboerderij. Toch wil hij ook dolgraag weten wie de varkens gedumpt heeft. Willy: "Wie weet waar ze vandaan komen? Want iemand had dus vijf varkentjes thuis en nu niet meer. Normaal gesproken hebben we drugsafval, nu zijn het biggetjes.”