Blessure Neymar werpt schaduw over zege PSG

Paris Saint-Germain leek door een overtuigende zege op Olympique Marseille een mooie avond te hebben, totdat Neymar in de slotfase geblesseerd raakte.

In het Parc des Princes nam PSG in de eerste helft al een comfortabele voorsprong in deze Franse klassieker. Het duel was tien minuten oud toen Kylian Mbappé de bal laag langs Yoann Pelé schoot. Ruim een kwartier later was het opnieuw raak. Rolando probeerde te voorkomen dat Neymar scoorde uit een pass van Adrien Rabiot en de Portugees werkte de bal daarbij in eigen doel.

Neymar was daarna zelf ook bijna trefzeker, maar de derde Parijse goal viel pas in de tweede helft. Edinson Cavani besliste de wedstrijd op aangeven van de Braziliaan. In het slotkwartier ging het mis voor de sterspeler van PSG, die zijn enkel leek te hebben verzwikt. Per brancard werd Neymar vervolgens van het veld gehaald.

Via Ángel Di María breidde Paris Saint-Germain de score in de slotminuten nog bijna verder uit. Het team van Unai Emery staat nu veertien punten los van nummer twee AS Monaco, dat zaterdag 3-3 speelde bij Toulouse. Het is nu afwachten hoe ernstig de kwetsuur van Neymar is met het oog op de return tegen Real Madrid, dinsdag over een week.