Schansspringer Kasai (45): "Ik ben er in 2022 zeker bij"

Schansspringer Noriaki Kasai heeft op de Olympische Spelen in Pyeongchang weliswaar geen medaille gehaald, de 45-jarige Japanse legende is er nog lang niet klaar mee, ook na zijn achtste olympische optreden.

"Het was mooi om een record van acht deelnames neer te kunnen zetten", zegt Kasai, die gelijk vooruit kon blikken op Beijing 2022: "Ik zeg niet dat ik daar wíl zijn, ik zeg dat ik daar zeker weten zal zijn", klinkt het duidelijk. "Ik kon hier voor het oog van mijn gezin springen, volgende keer zal ik voor hen een medaille winnen."

"Ik ben teleurgesteld dat ik hier geen medaille heb gewonnen, maar ik kan weer veel van deze Spelen leren. Het heeft me ook de motivatie gegeven om ervoor te zorgen dat ik in Beijing wel op het podium sta. Ik heb nu ongeveer de helft laten zien van wat ik kan, de andere helft komt over vier jaar", aldus Kasai.

Zelfs 2022 is nog niet eens het eindstation in het hoofd van het Japanse fenomeneen, die al dertig jaar meespringt op mondiaal topniveau. "Ik zal zeker terugkomen, ik kan nog verder springen. Ik zou graag voor tien olympische deelnames gaan, dus ik ben nog niet klaar", zo keek hij voor het gemak ook maar even vooruit naar 2026.