Skiër Wise prolongeert olympische titel halfpipe

David Wise mag voor de tweede keer het goud in ontvangst nemen voor een eerste plek op de halfpiipe. De Amerikaanse skiër zette na twee mislukte pogingen een enorm sterke score neer van 97,20 punten waar niemand meer bij kon komen. Landgenoot Alex Ferreira kwam met 96,40 nog in de buurt, maar moet genoegen nemen met zilver. Brons was er voor de verrassende Nieuw-Zeelander Nico Porteous.

In de eerste heat was het Ferreira die de beste score neerzette, gevolgd door Canadees Noah Bowman en Porteous. De andere Amerikaanse favorieten - David Wise en Torin Yater-Wallace - wisten geen van beiden foutloos te blijven en moesten het dus gaan doen in de heat die volgde. Hierin lukte het echter ook niet om overeind te blijven, waardoor de druik in de derde heat hoog op liep.

Een enorme verrassing kwam er van Porteous. De Nieuw-Zeelander wist een geweldige afdaling te skiën waarin alle vier de varianten op de double cork te zien waren en werd beloond met 94,80 punten, een voorlopige eerste plek. Ferreira was echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven en wist even later in een eveneens sterke afdaling deze score nog eens te verhogen naar 96,00. 

Terwijl Poreous door een vroege fout zijn score niet meer kon verbeteren en Bowman voor de tweede keer viel, wist Wise in de derde heat niet alleen eindelijk foutloos te blijven, maar ook nog eens 1,20 punten te pakken op Ferreira. Ferreira wist nog wat dichterbij te komen, maar de 97,20 bleek te hoog te zijn om nog aan te kunnen komen.

David Wise ziet dat hij zijn olympische titel verdedigd heeft (Pro Shots/Action Images)
David Wise ziet dat hij zijn olympische titel verdedigd heeft (Pro Shots/Action Images)