Eigen goals en ex-Ajacieden nekken Feyenoord in Youth League

Het Europese avontuur zit er voor Feyenoord onder 19 op. In de achtste finales van de Youth League werden de Rotterdammers uitgeschakeld door Chelsea, dat geholpen werd door twee eigen goals van Feyenoord.

Ethan Ampadu zette Chelsea in Aldershot al binnen een paar minuten met een kopbal op voorsprong, waarna ex-Ajacied Daishawn Redan na tien minuten voor de 2-0 tekende. Achraf El Bouchataoui bracht Feyenoord krap vijf minuten later al op 2-1, maar nog een ex-Ajacied zat de Rotterdammers in de weg: Juan Castillo schoot op doel, waarna Boyd Reith de bal van richting veranderde tot achter zijn eigen keeper Justin Bijlow.

Feyenoord begon prima aan de tweede helft en zag Cheick Touré bijna voor 3-2 zorgen, maar het werd juist 4-1: de grensrechter zag een overtreding tegen Feyenoord, maar de scheidsrechter liet doorspelen en het was Lutsharel Geertruida die de bal in de chaos achter zijn eigen keeper Bijlow werkte. Harvey St Clair zorgde voor 5-1, Noah Lewis zette de eindstand uit een corner op 5-2.

Uitslagen achtste finales Youth League
Chelsea - Feyenoord 5-2
Tottenham Hotspur - AS Monaco 1-1 (Tottenham wint na strafschoppen, 3-1)
FC Porto - Red Bull Salzburg 3-1
Atletico Madrid - FC Basel 1-0
Liverpool - Manchester United 2-0
Bayern München - Real Madrid 2-2
Manchester City - Internazionale 1-1 (Manchester City wint na strafschoppen, 3-2)
Paris Saint-Germain - FC Barcelona 0-1