Shakhtar wint thuis van AS Roma

AS Roma heeft wat goed te maken in eigen huis. De eerste confrontatie met Shakhtar Donetsk eindigde in een 2-1 zege voor de ploeg uit Oekraïne.

De eerste confrontatie tussen Shakhtar Donetsk en AS Roma werd afgewerkt in Oekraïne. Beide ploegen begonnen het duel veelbelovend en kansen gingen over en weer. AS Roma leek op voorsprong te komen toen Edin Dzeko en Federico Fazio na een hoekschop de bal voor hun voeten kregen, maar van dichtbij kon de bal niet over de lijn worden gewerkt.

Niet veel later kreeg Shakhtar een grote kans, maar ook de thuisploeg wist het net niet te vinden. Uiteindelijk was het AS Roma dat op voorsprong kwam. Vlak voor rust werd de score geopend. Na een steekpass van Dzeko wist Cengiz Ünder voor de 0-1 te zorgen.

Tijdens de tweede helft kwam Shakhtar al snel op gelijke hoogte. Facundo Ferreyra speelde zichzelf vrij en schoof de bal vervolgens tegen het net: 1-1. Daarmee schoot hij Shakhtar terug in de wedstrijd en kon de ploeg op zoek naar de voorsprong.

Die voorsprong kwam er twintig minuten voor tijd. Kevin Strootman maakte een overtreding, waarna Shakhtar een vrije trap kreeg. Fred ging achter de bal staan en schoot zijn ploeg naar de overwinning met een heerlijke treffer: 2-1.