Doctor Who heeft nieuw logo (en nieuw geslacht, en nieuwe showrunner, en nieuwe TARDIS)

BBC heeft afgelopen seizoen de keuze gemaakt om in de langlopende serie Doctor Who het personage van the Doctor, al sinds de jaren '60 van de vorige eeuw een man, een vrouw te maken. Iets waarover onder de die hard fans de meningen verdeeld zijn en die zorgt voor felle discussies.

Tegenstanders vinden het lastig te moeten wennen aan de enorme verandering, vinden dat een man een man moet blijven of hebben gewoon als voorkeur een man, maar voorstanders vinden het geweldig dat de rol naar een vrouw, Jodie Whittaker, gaat en roepen massaal 'seksist' tegen mensen die een andere mening hebben.

Ook de grappen zijn niet van de lucht. Van een 'het gaat acht afleveringen duren voordat ze haar outfit heeft gekozen' tot 'wordt de TARDIS nu roze?'

Hoe dan ook, bij een nieuwe Doctor hoort een nieuw logo en die heeft de BBC inmiddels onthuld en daarmee is de transformatie vrijwel geheel compleet. Een nieuwe showrunner, nieuwe schrijvers, geslachtsverandering, logoverandering en een nieuwe TARDIS. Een grote gok voor de BBC waarvan fans alleen maar kunnen hopen dat die goed gaat uitpakken.

Het nieuwe logo van Doctor Who (foto: BBC)
Het nieuwe logo van Doctor Who (foto: BBC)