Horrorclown in Kootwijkerbroek!

In de media is de afgelopen 24 uur veel aandacht voor een clown die kinderen lastig zou vallen in Kootwijkerbroek. Zondagmiddag kwam er bij de politie een melding binnen dat een jongetje in Kootwijkerbroek lastiggevallen zou zijn door een man verkleed als clown. Omroep Gelderland meldt dat de man ook naakt gezien is.

Zeker twee scholen in de omgeving hebben maandag een waarschuwingsmail naar ouders verstuurd,  Volgens directeur Paans van de reformatorische Rehobothschool in Kootwijkerbroek zijn er bij hem meerdere meldingen over de clown binnengekomen.

Over het signalement van de clown kan de directeur niet veel zeggen: "Hij verkleedt zich op verschillende manieren en is soms naakt. Voor kinderen is dat heel erg, dat wil je liever niet. We hebben de leerlingen gewaarschuwd: mocht je iets verdachts of vreemds zien, blijf niet hangen maar loop door, en wees samen alert."

De politie heeft nog dezelfde dag een aangifte hiervan opgenomen en is een onderzoek gestart. In dat onderzoek is gekeken naar camerabeelden, zijn getuigen gehoord en worden mogelijke sporen onderzocht. Naast deze melding heeft de politie geen enkele andere vergelijkbare melding uit Kootwijkerbroek gehad.