Coronel met Honda Civic in FIA WTCR

Dinsdag werd bekend dat Tom Coronel komend seizoen zal deelnemen aan het FIA WTCR. Dit nieuwe kampioenschap is de opvolger van het FIA World Touring Car Championship. De Honda Civic TCR wordt ingezet door het Belgische Boutsen Ginion Racing. Teamgenoot is de Portugees Tiago Monteiro.

Het nieuwe FIA WTCR is een samenvoeging van het FIA WTCC en de TCR International Series. Door de hoge kosten was het WTCC niet meer levensvatbaar. Het technisch reglement van TCR is vanwege de veel langere kosten juist aan een opmars bezig. Diverse autofabrikanten waaronder Audi, Honda, Hyundai, Opel, Peugeot, SEAT en Volkswagen hebben auto's beschikbaar. Naast het internationale kampioenschap zijn er ook diverse nationale kampioenschappen.

In het geruchtencircuit werd Coronel al langer aan Boutsen Ginion Racing gelinkt maar nu is het dan ook officieel. De Nederlander en het Belgische team zijn overigens geen onbekenden voor elkaar. Vorig jaar namen Coronel en het team van voormalig F1-coureur Thierry Boutsen samen deel aan diverse wedstrijden van TCR Benelux.

De teamgenoot van Coronel bij het team is Tiago Monteiro. De Portugees was in 2005 en 2006 actief in de Formule 1 bij Jordan en Midland. Na zijn F1-carriere was hij jarenlang fabriekscoureur bij SEAT en Honda in het WTCC.

Tom Coronel: “Natuurlijk heb ik er sinds de eerste signalen doorkwamen alles aan gedaan om daarbij te zijn, dus ik ben superblij dat het nu is gelukt. Velen weten dat ik twee jaar geleden al hoopte op deze ontwikkeling. Het FIA WTCR is een goede opvolger van het FIA WTCC, waar ik alle jaren aan heb meegedaan, maar in laatste periode vaak sportief gezien als veldvulling. Nu staan we voor een volledig nieuwe uitdaging, met voor iedereen gelijk materiaal, op circuits in de hele wereld en voor mij in een topsetting met de door JAS Motorsport gebouwde en door Boutsen Ginion ingezette splinternieuwe Honda Civic. Een auto, speciaal voor dit kampioenschap gebouwd en waarmee we de strijd met de andere merken zonder meer aan kunnen.”

Coronel reveals plans of WTCR in 2018 with the Honda Civic and Boutsen Ginion racing (Bron: Youtube)

Voorlopige kalender 2018
7-8 april Marrakesh Marokko
28-29 april Hungaroring Hongarije
10-13 mei Nürburgring Nordschleife Duitsland
19-21 mei Circuit Zandvoort Nederland
23-24 juni Vila Real Portugal
21-22 juli n.n.b. (alternatief 6-7 oktober)
4-5 augustus Termas de Rio Hondo Argentinië
29-30 september Ningbo International Speedpark China
6-7 oktober n.n.b. (alternatief 21-22 juli)
27-28 oktober Suzuka International Racing Course Japan
17-18 november Circuito da Guia Macau