Canadese ijshockeysters opnieuw in olympische finale tegen Amerika

De ijshockeysters uit Canada hebben zich als tweede land geplaatst voor de olympische finale. Canada was in de halve finale met 5-0 veel te sterk voor Rusland. Eerder op de dag had de Verenigde Staten in hun halve finale al met 5-0 gewonnen van Finland.

Canada begon goed aan de wedstrijd. Binnen twee minuten stond de titelverdediger al met 1-0 voor door een doelpunt van Jennifer Wakefield. De olympische atleten uit Rusland bood goed tegenstand, maar ze konden toch niet voorkomen dat Canada ook vroeg in de tweede periode de score zou verdubbelen via Marie-Philip Poulin.

In de derde periode was het verzet van de Russinnen gebroken en zou Canada uitlopen naar een makkelijke 5-0 overwinning. Wakefield zou bij de 3-0 haar tweede doelpunt van de dag maken. Ook Emily Clark en Rebecca Johnston wisten in de derde periode nog te scoren.

Donderdag neemt Canada het op tegen de Verenigde Staten voor olympisch goud. De VS verloor de laatste twee olympische finales van Canada, dat vier keer op rij de olympische titel wist te veroveren. Een dag eerder neemt Finland bij de strijd om het brons het op tegen de olympische atleten uit Rusland.