Goals Traoré niet genoeg voor Lyon, Marseille wint

Olympique Lyon heeft twee dure punten laten liggen in de strijd om enigszins in de buurt te blijven van Paris Saint-Germain, de koploper in de Ligue 1 in Frankrijk.

Op bezoek bij Lille was Bertrand Traoré in de eerste helft goed voor twee goals, maar toch bleek het niet voldoende. Nicolas Pépé scoorde na een dik uur, Luiz Araujo tekende tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker namens de nummer zeventien van de competitie. Anwar El Ghazi (Lille) en Memphis Depay (Lyon) speelden de hele wedstrijd.

Een goal van Florian Thauvin na een dik half uur bracht Olympique Marseille in eigen huis de 1-0 zege tegen Girondins de Bordeaux. Na 26 speelronden staat PSG met 68 punten ruim aan kop, gevolgd door AS Monaco (56), Marseille (55) en Lyon (49), dat ook langzaam moeite heeft om in de strijd om de Champions League-plekken te krijgen - waarvoor een plek in de top-3 noodzakelijk is.