Vroege goal levert AC Milan punten op

AC Milan heeft een belangrijke zege geboekt op concurrent Sampdoria. De thuisploeg had aan één doelpunt genoeg om het duel te beslissen.

Milan kreeg na zes minuten al een uitgelezen kans om op voorsprong te komen toen er een handsbal in het strafschopgebied werd gezien. Ricardo Rodríguez, die donderdag nog van elf meter scoorde tegen Ludogorets (0-3), benutte de penalty dit keer echter niet. Doelman Emiliano Viviano van Sampdoria koos de goede hoek.

Amper zes minuten later nam Milan alsnog de leiding, want Giacomo Bonaventura volleerde in het strafschopgebied raak. In de slotfase van de eerste helft meende ook Sampdoria recht te hebben op een penalty. Na minutenlang beraad van de videoscheidsrechter gebeurde dat echter niet, ook al leek Davide Calabria toch echt hands te maken bínnen de zestien.

In de tweede helft was Hakan Çalhanoglu het dichtst bij nog een treffer. Hij raakte de lat. Het bleef daardoor bij 1-0 en AC Milan staat in punten nu gelijk met Sampdoria. Beide teams bezetten de zesde en zevende plaats in de Serie A.