Huntelaar is zich van geen kwaad bewust

Ajax-spits Klaas Jan Huntelaar vindt dat hij zondag niets verkeerds heeft gedaan in een duel met PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen.

Huntelaar probeerde zich in de openingsfase los te maken van Van Polen, die zijn opponent tegen wilde houden. De Ajax-routinier zwaaide met zijn linkerarm naar achteren en hij raakte Van Polen in het gezicht. "Ik was eigenlijk vóór hem in een duel. Ik probeer hem van me af te houden, om door te kunnen lopen, want hij houdt me vast en uiteindelijk raak ik hem daarbij", legde Huntelaar uit bij de NOS.

"Ik voel dat ik word vastgehouden en probeer hem van me af te schudden, zodat ik de bal binnen kan koppen." Het incident werd niet bestraft, terwijl PSV'er Hirving Lozano zaterdag wel een rode kaart kreeg tegen sc Heerenveen. Volgens Huntelaar, die die beelden ook heeft gezien, was dat een andere situatie. "Hij werd niet vastgehouden."

Ook in gesprek met FOX Sports was Huntelaar zich van geen kwaad bewust. "Ik word vastgehouden en probeer me los te rukken. Hij houdt me vast en dan moet ik hem wel wegduwen, anders ben ik niet vrij. Dit soort situaties heb je denk ik wel twintig keer in de wedstrijd."