Uitslag PEC Zwolle - Ajax

Ajax is zondag twee punten ingelopen op koploper PSV dankzij een nipte uitzege bij PEC Zwolle. Klaas Jan Huntelaar werd 'man of the match'.

In de wetenschap dat PSV zaterdagavond punten morste tegen sc Heerenveen (2-2) kon Ajax het gat met de Eindhovense koploper terugbrengen tot vijf punten. Na een wat rommelige beginfase zorgde Justin Kluivert voor het eerste gevaar. Op aangeven van Hakim Ziyech miste de buitenspeler het doel van Diederik Boer maar net.

Even later creëerde Ziyech ook een goede kans voor David Neres, maar ook hij kwam niet tot scoren. Nadat PEC Zwolle zich even liet zien met een kopbal van Mustafa Saymak (over) had Klaas Jan Huntelaar met het hoofd kunnen scoren. Joël Veltman leverde een prima voorzet af, maar Huntelaar knikte de bal naast.

Coach Erik ten Hag wisselde in de rust Lasse Schöne voor Carel Eiting. De 20-jarige invaller was betrokken bij de eerste grote kans in de tweede helft. Na een prima pass van Eiting schoot Donny van de Beek tegen de paal en de rebound van Neres ging over het Zwolse doel. Vijf minuten later was het dan toch raak.

De verdiende openingstreffer ontstond toen Neres de bal bij Huntelaar kreeg. Oog in oog met Boer schoof de ervaren spits de bal door de benen van de Zwolse keeper in het doel. Ajax had vervolgens pech dat Kluivert de voorsprong niet verdubbelde. Na een mooie actie knalde hij op de lat.

PEC Zwolle mocht blijven hopen op een puntje, want Ajax bleef kansen missen. Huntelaar kreeg er in de slotfase twee en aan de andere kant werd Queensy Menig gevaarlijk. De oud-Ajacied schoot voorlangs. Het bleef daardoor bij 0-1 en de Amsterdammers profiteren dus van het puntenverlies van PSV.

PEC Zwolle

0 - 1

AFC Ajax

     54' Huntelaar
 
 Gele kaart: Sandler, (PEC Zwolle), Tagliafico, (AFC Ajax)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 13.250
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Boer
Ehizibue
Marcellis (Freire/46)
Sandler
v.Polen
Thomas
Saymak
Dekker (Ondaan/73)
Namli
Marinus (Menig/62)
Mokhtar
  Onana
Veltman
De Ligt
F.de Jong
Tagliafico
Ziyech
Schöne (Eiting/46)
v.d.Beek
Neres (S.de Jong/90 1)
Huntelaar
Kluivert