Van der Poel wint Noordzeecross

Zaterdag heeft Mathieu van der Poel de Noordzeecross in het Belgische Middelkerke gewonnen. Op de tweede plaats eindigde Tim Merlier en op plaats drie Michael Vanthourenhout. Doordat concurrent Wout van Aert niet van start ging was Van der Poel voor de wedstrijd al zeker van de eindzege in de Superprestige.

Tim Merlier en vice-wereldkampioen Michael Vanthourenhout namen na de start de leiding in de wedstrijd. Van der Poel was met een tiende plaats matig van start gegaan. In de tweede ronde maakte de renner van Corendon-Circus de aansluiting met de twee koplopers.

Een ronde later reed de Nederlander ogenschijnlijk eenvoudig door de lange zandstrook, waarbij zijn concurrenten met de fiets op de schouder moesten lopen. Vanaf dat moment reed Van der Poel alleen aan de leiding en groeide zijn voorsprong tot twintig seconden.

Van der Poel reed onbedreigd naar de overwinning en vermaakte ondertussen het publiek met enkele jumps op de burg. De strijd voor de tweede plaats was een mooi duel tussen Merlier en Vanthourenhout. Uiteindelijk trok Merlier aan het langste einde.