De Jong: "Natuurlijk denk ik weleens: zet me nu maar op het middenveld"

Frenkie de Jong fungeert dit seizoen als centrale verdediger, maar is oorspronkelijk een middenvelder. Daar speelt hij dan ook het liefst.

Vanwege defensieve problemen werd De Jong door Marcel Keizer opgesteld als inschuivende centrale verdediger. Die keuze pakte goed uit, want het begon te draaien bij Ajax. Ook Erik ten Hag gebruikt hem als verdediger, al wil De Jong het liefst op het middenveld acteren.

"Er is al genoeg over gezegd. Natuurlijk denk ik weleens: zet me nu maar weer eens op het middenveld. Maar als de trainer wil dat ik achterin sta, speel ik daar gewoon", vertelt de Ajacied in gesprek met De Telegraaf.

De Jong ziet wel dat hij zijn spel moet verbeteren. "Mijn spel moet minder vlak dan de laatste duels, want ik vind dat ik de laatste tijd niet echt opval. Het gaat nu normaal, maar het moet weer sprankelend worden, zodat de mensen weer van me kunnen genieten."

Het talent merkt dat Ajax op dit moment niet iedere wedstrijden het gewenste niveau haalt. "De tweede helft tegen FC Twente was gewoon niet goed. Dat hoort niet en thuis al helemaal niet. De eerste tien minuten waren prima, met veel kansen. En we weten dat we genoeg kwaliteit hebben. Maar het komt er nog niet echt uit."