Ook Zweede curlingdames op dreef, Canada stelt weer teleur

De Zweede curlingvrouwen hebben het goede voorbeeld van de mannen opgevolgd. Het team van skip Anna Hasselborg won ook hun derde duel in de poulefase en gaat daarmee gedeeld aan de leiding met het verrassende Japan. 

Gemakkelijk kwam de derde overwinning niet voor de Zweden, die een extra end nodig hadden tegen de olympische atleten uit Rusland, oftewel Rusland. In dat extra end hadden de Zweden de laatste steen en daar wist Hasselborg wel raad mee. Ze scoorde één punt en gaf haar land daardoor de 5-4 overwinning.

Voor de Canadese dames gaat het van kwaad tot erger dit toernooi. De regerend olympisch- en wereldkampioen verloor ook hun derde duel en staat nu alleen laatste. De gedoodverfde winnaars van het goud, geleid door skip Rachel Homan, leek in het duel met Denemarken eindelijk het tij te keren door na een end waarin ze vier stenen scoorden met 6-4 voor te komen. Desondanks kwam Denemarken, onder leiding van Madaleine Dupont, weer terug en dwong een extra end af.

Daarin had Canada met de laatste steen de beste papieren, maar die was niet aan Homan besteed. De druk werd haar blijkbaar teveel en miste niet voor het eerst in het toernooi een relatief makkelijke steen. Voor Canada wordt het behalen van de halve finale nu al een lastig verhaal.