Atlético kan achtste finale ruiken na overtuigende zege

Atlético Madrid heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft in de laatste 32 van de Europa League. Op bezoek bij FC Kopenhagen won het.

Kopenhagen eindigde de groepsfase als tweede in Groep F, met twee punten minder dan nummer één Lokomotiv Moskou en het had een beter doelsaldo dan FC Sheriff. Atlético eindigde in een groep met AS Roma, Chelsea en FK Qarabag als derde en stroomde daarom in in de Europa League.

Na een kwartier spelen namen de Denen de voorsprong. Voormalig Ajax-aanvaller Viktor Fischer, in januari overkomen van FSV Mainz 05, zette zijn ploeg met een hakte achter het standbeen op 1-0. Atlético had niet veel tijd nodig om zich te herstellen. Zes minuten later kopte Saúl Ñíguez de 1-1 tegen de touwen.

Diego Simeone was met bijna zijn sterkste selectie afgereisd naar Kopenhagen en via Kevin Gameiro nam het na 37 minuten de voorsprong. Een prachtige aanval ging aan de treffer van de Fransman vooraf, die zijn zevende doelpunt van het seizoen kon maken.

Atlético domineerde de wedstrijd en Antoine Griezmann schoot zijn ploeg twintig minuten voor tijd in veilige haven: 1-3. De nummer twee in LaLiga drukte door en dit resulteerde zes minuten later ook in de 1-4. Vitolo strafte dramatisch verdedigend werk van de Denen af en kon zodoende de 1-4 maken.