Batshuayi helpt Dortmund langs Atalanta

Borussia Dortmund heeft donderdagavond een nipte zege geboekt op Atalanta Bergamo in de zestiende finales van de Europa League.

De thuisploeg had gedurende de eerste helft de controle, maar de eerste mogelijkheden waren er voor Atalanta, waar André Schürrle zich liet zijn bij de thuisploeg. Na een half uur spelen namen de Duitsers te voorsprong. Lukasz Piszczek passte de bal naar Schürrle, wiens controle niet perfect was, maar er wel in slaagde om de 1-0 binnen te schieten.

In een tijdsbestek van vijf minuten draaide Atalanta de wedstrijd na rust volledig om. Josip Ilicic kreeg de bal, vanuit buitenspelpositie, aangespeeld vanaf de linkerflank, waar Jeremy Toljan onder de bal doorging, nam 'm perfect mee en schoot beheerst binnen: 1-1. In de 56ste minuut werd het ook 1-2. Een schot werd niet goed verwerkt door Roman Bürki en Illicic reageerde attent en tikte binnen.

Dortmund herstelde zich en winternaanwinst Michy Batshuayi schoot zijn ploeg tien minuten later naar de gelijkmaker. Het was zijn vierde doelpunt in drie wedstrijden voor de Duitsers. De thuisploeg was in de slotfase nog op zoek naar de winnende treffer en dat doelpunt viel in de blessuretijd. Invaller Mario Götze gaf de bal aan Batshuayi en de Belg scoorde zijn tweede doelpunt van de avond en hielp daarmee Dortmund aan de 3-2 zege.