PSG-coach Emery woest: "Hij floot in het voordeel van Real"

Mede door een strafschop verloor PSG woensdag met 3-1 van Real Madrid. Coach Unai Emery was niet te spreken over de wedstrijdleiding.

Paris Saint-Germain begon goed in Madrid, maar Real had de grootste kans, waarbij Cristiano Ronaldo de bal in het gezicht van PSG-doelman Alphonse Aréola schoot. PSG kwam in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Adrien Rabiot. Vanaf de penaltystip kwam Real Madrid later via Ronaldo op gelijke hoogte. Volgens PSG-coach Emery had die strafschop er nooit mogen komen.

"Ik vond dat die strafschop erg makkelijk werd gegeven", vertelde de trainer na afloop van het duel tegenover diverse media. "In de tweede helft kregen wij geen penalty. Ik heb niet precies gezien wat er toen gebeurde, maar ik hoorde dat Ramos de bal met zijn hand raakte."

PSG kreeg na de handsbal van Ramos geen strafschop, maar had even daarvoor al een grote kans gemist via Kylian Mbappé. Real Madrid liep uiteindelijk uit tot 3-1 nadat PSG liep te rommelen in de defensie. Een voorzet van Marco Asensio belandde via Aréola op de knie van Ronaldo: 2-1. In de slotfase maakte Marcelo nog de derde voor de Madrilenen.

Emery: "De scheidsrechter moet een strafschop geven als het een strafschop moet zijn. We hadden terug kunnen komen in deze wedstrijd, maar er werden beslissingen genomen die niet in ons voordeel waren. Er werd met twee maten gemeten. Hij floot in het voordeel van Real Madrid."