Weghorst: "Het is echt verschrikkelijk"

AZ beet zich zaterdagavond stuk op VVV-Venlo (0-0) en dat zorgde voor veel frustratie bij John van den Brom en Wout Weghorst.

VVV had een duidelijke missie in Alkmaar en dat was niet verliezen en dus speelden ze vooral verdedigend. "Het is echt verschrikkelijk", vertelt Weghorst in gesprek met FOX Sports. "Maar je weet dit vooraf, dus dat is geen enkel excuus. We wonnen thuis niet van Roda JC en nu winnen we opnieuw niet. Er zullen meer ploegen komen die zo gaan spelen en dat is hun goed recht, maar wij moeten daar wel iets op gaan vinden."

Van den Brom vindt dat AZ moet leren omgaan met tegenstanders die met een dergelijke tactiek spelen. "Het is makkelijk als het veld heel open ligt, maar hier zullen we ook een antwoord op moeten krijgen." De Alkmaarders hielden wel voor de tiende keer de nul. "Maar we hadden volgens mij ook zonder keeper kunnen spelen."

AZ weet dat het ook na dit weekend derde zal staan in de Eredivisie, maar Ajax kan uitlopen tot zeven punten als het weet te winnen van FC Twente en bij een zege van Feyenoord op Vitesse naderen de Rotterdammers de Alkmaarders tot op vijf punten.