Fraser: "Luc zal er moeten staan dit weekend"

Luc Castaignos kan zondagmiddag rekenen op een basisplaats bij Vitesse in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De spits was pas twee keer trefzeker.

De 25-jarige spits maakte op 9 september zijn enige Eredivisiedoelpunt. "Hij wil laten zien wat zijn talent en zijn kwaliteit is. Maar dat hij het moeilijk heeft is duidelijk", vertelt trainer Henk Fraser in gesprek met de NOS. Castaignos kreeg donderdag tegen ADO Den Haag (1-0 verlies) enkele mogelijkheden om te scoren, maar faalde.

"Ik heb hem gezegd: je moet ophouden met nadenken. Je moet gewoon doen. Bij de kans tegen ADO gaan er volgens mij duizend gedachten door zijn hoofd. Nee, boem, de bal raken, het doel raken op zijn minst. Dát is wat jij moet doen."

Door de schorsing van Tim Matavz is Castaignos mogelijk verzekerd van drie basisplaatsen, te beginnen tegen Feyenoord. "Absoluut. Ik kan ook niet veel anders. Ik ben een trainer die veel vertrouwen heeft in zijn spelers. Het is nu zijn moment. Noodgedwongen misschien wel, maar dat zijn de momenten waar hij het van moet hebben. Luc zal er moeten staan dit weekend."