Paris Saint-Germain nipt langs stug Toulouse

Paris Saint-Germain heeft geen fout gemaakt op bezoek bij laagvlieger Toulouse. De sterrenformatie won echter slechts met 0-1.

Aan kansen was er voor PSG geen gebrek in de eerste helft. Na vijf minuten spelen kon Presnel Kimpembe met een schot van dichtbij Alban Lafont niet passeren. Ángel Di María schoot bij een volgende poging net naast en Yuri Berchiche's poging was zwak na een voorzet van Giovani Lo Celso.

Voor de thuisploeg liet Yaya Sanogo zich gelden, waarbij een kopbal werd gered door Alphonse Aréola. Kylian Mbappé, die in de spits stond bij afwezigheid van Edinson Cavani, zette halverwege de eerste helft een prachtige actie in, maar zijn schot werd gekeerd door Lafont. Er volgen nog twee mogelijkheden voor PSG voor rust, waarbij Lafont een treffer van Neymar voorkwam en Di María een corner in één keer op de lat schoot.

Na rust ging PSG verder door met aanvallen tegen een defensief Toulouse, maar Lafont bleek de sta-in-de-weg. Neymar nam het doel van de thuisploeg van dichtbij onder vuur, maar de negentienjarige goalie bracht redding. Een vrije trap van de Braziliaan ging nipt naast.

Na 68 minuten spelen werd de ban gebroken. Een voorzet van Di María werd door Neymar via een verdediger binnen gewerkt: 0-1. De koploper van de Ligue 1 ging op jacht naar meer doelpunten en tot tweemaal toe was Neymar dichtbij de tweede treffer, maar tot tweemaal toe raakte hij het aluminium waardoor de wedstrijd in 0-1 eindigde.