Agüero en De Bruyne helpen City aan zege

Manchester City heeft zich zaterdag herstelt van de 1-1 van afgelopen weekend tegen Burnley. Leicester City werd op eigen veld verslagen.

De ploeg van Josep Guardiola begon overtuigend aan de wedstrijd en al na drie minuten lag de eerste treffer in het net. Een voorzet van Kevin De Bruyne werd bij de tweede paal binnen getikt door Raheem Sterling. Leicester toonde karakter en kwam na 24 minuten spelen op gelijke hoogte, een treffer die Jamie Vardy geheel op eigen conto mocht schrijven.

De koploper van de Premier League ging direct weer op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar Kasper Schmeichel bracht redding op pogingen van De Bruyne en Agüero. De Deense goalie moest zich enkele minuten later wel gewonnen geven, maar nu was het verdediger Aleksandar Dragovic die de 2-1 van Sterling voorkwam.

Direct na rust werd het alsnog 2-1. De Bruyne bediende Agüero en de Argentijn schoot raak. The Citizens gingen door en vijf minuten later volgde de beslissing. Met zijn derde assist van de wedstrijd stelde De Bruyne Aguero in staat om van dichtbij hard de 3-1 binnen te schieten.

Schmeichel, die in de eerste helft nog enkele keren uitblonk, schoof een kwartier voor tijd de bal zo maar in de voeten van Agüero en de Argentijn faalde niet en voltooide zijn hattrick. Het slotakkoord was er ook voor de spits. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij met een enorme pegel de 5-1 eindstand binnen.