Canadese curlers stomen door richting medailles

De Canadese curlers Kaitlyn Lawes en John Morris komen alsmaar beter op dreef op de Olympische Spelen. In het toernooi voor gemengde dubbels verloren de twee favorieten hun eerste duel nog, maar zaterdag boekten ze al de vijfde opeenvolgende overwinning.

Anastasia Bryzgalova en Alexander Krushelnitskiy uit Rusland gingen voor de bijl en spannend was het geen moment: Lawes en Morris kwamen al met 3-0 voor in het eerste end en veegden vervolgens de vloer aan met het Russische duo, wat uiteindelijk een 8-2 zege opleverde.

Wereldkampioenen Jenny Perret en Martin Rios hadden het moeilijk met het Zuid-Koreaanse duo, maar de Zwitsers bleken in het laatste end net iets handiger te zijn en werkten zich met twee punten naar een 6-4 overwinning.

De Amerikaanse broer en zus Matt en Rebecca Hamilton verloren na hun overwinning op dag één vier keer op rij, maar twee bijzonder sterke ends brachten ze zaterdag een verrassend ruime overwinning tegen Noorwegen: 10-3. China won met 10-5 van Finland, dat alles tot nu toe verloor.

Zondag wordt vanaf 01.05 uur de zevende en laatste sessie in de groepswedstrijden gespeeld. Canada gaat met vijf zeges op kop, gevolgd door Zwitserland met vier overwinningen, dan Noorwegen en de Russen. De eerste vier spelen maandag de halve finales, dinsdag worden de medailles verdeeld.