FOK! Wat een weer: code geel want glad en windstoten

Het regent op veel plaatsen. De regen trekt vanochtend naar Duitsland, waarna de zon af en toe te zien is. In de loop van de middag en avond komen er enkele pittige buien voor, die vooral in de avond een winters karakter kunnen krijgen met bovendien kans op onweer. De wind draait vanochtend van zuid tot zuidwest naar west.

Boven land staat een overwegend vrij krachtige wind, aan zee is de wind hard, in het noordelijk kustgebied stormachtig. Tevens komen er in het noordwestelijk kustgebied lokaal zware windstoten voor van 75-90 km/uur. Vanmiddag neemt de wind af naar matig, aan zee naar (vrij) krachtig. De middagtemperatuur komt uit rond 6°C.

Ook komende nacht komen er winterse buien voor, mogelijk ook met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt en de kans op gladheid door winterse buien of door bevriezing van natte weggedeelten is groot. De westenwind is matig boven land, (vrij) krachtig aan zee.

Morgen overdag komen er vooral in het noorden en oosten winterse buien voor. Er zijn ook perioden met zon en de middagtemperatuur komt op 4 à 5°C uit. In het noordoosten kan de hele dag lokale gladheid optreden ten gevolge van winterse buien, elders verdwijnt de gladheid in de loop van de ochtend. De wind waait uit west tot zuidwest, is matig en neemt aan zee af naar matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI.)

Nederland
 

Blind_Guardian was vorig jaar in Rusland en maakte daar deze foto.
Blind_Guardian was vorig jaar in Rusland en maakte daar deze foto.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!