Cutrone grote man bij winnend AC Milan

AC Milan heeft zaterdagmiddag de elfde competitiezege van het seizoen geboekt. Laagvlieger SPAL 2013 werd aan de kant gezet.

Milan kende een goede reeks in aanloop naar de wedstrijd tegen de nummer zeventien van de Serie A. De ploeg van Gennaro Gatusso was sinds 27 december ongeslagen in alle competities en won vier van de laatste zeven wedstrijden.

De nummer acht van de Serie A kende een droomstart want al na twee minuten voorsprong bracht Patrick Cutrone AC Milan aan de leiding. Met een intikker maakte de twintigjarige spits zijn vierde competiedoelpunt van het seizoen.

Milan had de overhand tijdens de wedstrijd en Cutrone schoot Milan twintig minuten na rust in veilige haven. De Italiaans jeugdinternational stond wederom op de goede plek om de bal binnen te tikken en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op twaalf treffers in alle competities.

Lucas Biglia maakte ruim een kwartier voor tijd defintief een einde aan de spanning. De Argentijnse middenvelder schoot van afstand de 0-3 tegen de touwen en was voor het eerst trefzeker in Milanese dienst. In de laatste minuten van de wedstrijd bepaalde invaller Fabio Borini de eindstand 0-4 en zodoende boekte AC Milan een zeer ruime uitzege.